برداشت
زمان برداشتن خرما
حداقل می توان دو مرحله جداگانه برای برداشت خرما تعیین نمود که یک زمان آن در میانه فصل و هنگام دیگر در پایان فصل برداشت می باشد . مرحله ای از رشد خرما که این میوه در طول آن قند ذخیره می کند در میان انواع خرماها تفاوت دارد در مورد خرمای " دیگلت نور " به نظر می رسد که این مرحله در هنگام نرم شدن خرما و آنگاه که نیمی از خرما از بخش بالایی به طرف انتهایی آن نرم میشود ، آغاز می گردد . ولی در مورد خرمای " برهی " انباشته شدن قند هنگامی به کمال می رسد که نخستین لکه های شفاف و روشن بر روی پوست آن آشکار شود و بین هنگامی است که خرما مرحله ی رسیدگی خود را می گذراند . در خصوص خرمای " مکتوب " انباشته شدن قند هنگامی کامل می شود که 15 درصد از سطح آن شفاف شده باشد و در مورد خرمای " خضراوی " نیز ذخیره شدن قند تا هنگامی که خرما به خوبی می رسد و به رطب کامل تبدیل می شود ، ادامه می یابد . و در همین زمان ممکن است از ریزش باران ، هجوم حشره ها ، انواع بیماریها یا علت های دیگر به خرما آسیب رسد .